No sóc de Tossa, però hi dormo

No sóc de Tossa, però hi dormo

No sóc de Tossa, però hi dormo quan em deixen els usuaris i usuàries dels bars i discoteques que m\’amenitzen les nits. Tampoc tinc la rutina de mirar la tele a hores fixes i a programes triats. Això m\’obliga a fer zàpping.

Ho confesso: tinc un vici menor. M\’agraden els debats polítics. He vist molts plens, reunions, m\’he empassat moltes comissions d\’investigació pel 3/24, i quan en passa una davant les meves badius, no me\’n sé estar. L\’altre dia vaig caure a les xarxes d\’aquesta mena de programa de Tele 5 en què s\’han convertit els plens de l\’Ajuntament de Tossa d\’ençà que els puc veure per la tele.

Aquest a què us remeto és del 27 de juliol del 2017. Sembla ser que els plens de l\’Ajuntament de Tossa, segons la seva reglamentació interna, es fan de preferència el segon dijous de cada mes, però aquest es va retrassar dues setmanes per una raó que, en el decurs del Ple, només s\’intueix: el van retrassar per tocar els ous a l\’oposició! En qualsevol cas, cal reconèixer que aquesta potestat de tocar els ous convocant arbitràriament les reunions la tenen tots els alcaldes i alcaldesses del país. També cal reconèixer, però, que pocs i poques la fan servir, per una qüestió que poc té a veure (per desgràcia) amb la política: són gent educada!

Aquest ple comença amb una notícia sorprenent: les actes dels plens de Tossa a partir de juliol de 2017 es digitalitzaran i podran ser consultades per la gent de Tossa i del món enllà de les seves muralles, més que mil·lenàries (deixeu-me fer de tossenc per un dia!). Altres vegades havia buscat les actes on calia. Pel exemple, al seu portal de la transparència, i, efectivament, no hi eren. Però, si em permeten un consell, no ho facin. Declarin els seus plens matèria reservada, perquè a Tossa hi ha nens i nenes que s\’estan formant, i per a qui veure aquestes baralletes de veure qui té la llengua més esmolada, qui té major capacitat de menyspreu no són gens edificants. Ni per Internet ni  per la tele. Creguin-me: no ensenyin aquests baralles de taverna a la canalla ni a la gent sensible. La política no té res a veure amb això, i el debat, si no és d\’idees, és de galliner.

I pel que fa a les emissions per la tele, passin vides de sants, o recuperin els dos rombs. O incorporin una mica de vergonya en els seus debats! (Començant per qui els ha de dirigir!)

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *