Un deixeble va preguntar a Jesús

Un deixeble va preguntar a Jesús:

Mestre… què és la democràcia?

Jesús va gratar-se el cap, pensant collons, quina pregunta. I després va dir als seus deixebles aquesta paràbola:

-Hi havia un país governat per diversos partits, cadascun més curiós que l\’altre. Aquest país tenia un alt empresari la mar de florentí que entre d\’altres iniciatives tenia una fàbrica de tractament d\’excrements de gripau. Com que l\’home vetllava per la salut de les seves empreses i, deia ell, pel benestar dels seus treballadors, volia vendre molt pots d\’excrements de gripau. I per obtenir lleis favorables donava diners als tresorers de tots els partits. D\’aquesta manera, els tresorers parlaven benèvolament de l\’empresari als seus dirigents, i aquests el tenien present en les seves oracions electorals. Els del partit Arrimados a la sopa boba deien que si guanyaven, els ciutadans podrien menjar cada dilluns un pot d\’excrements de gripau graciosament subvencionat per l\’estat. Els del partit Conocidos y saludados, deien que a ells els semblava que el dia indicat per gaudir de la suculenta menja era el dimecres. Els Obreros con corbata deien que el dijous i els de Tal vez podamos ho deixaven per diumenge, perquè no trobaven just que aquest dia no hi hagués cap oferta lúdica i gastronòmica a banda d\’anar a missa i empassar-se una hòstia.

El deixeble no entenia res, de manera que va insistir: Però Mestre… què és la democràcia?

Jesús va respirar fondo i va dir: A Espanya és poder decidir quin dia et menges la merda.

Va ser d\’aquesta manera que els deixebles van entendre que si volien seguir la dieta mediterrània, i poder anar ben alimentats i gaudir d\’una vida saludable per molts anys, havien de prendre decisions radicals i complexes. De manera que van decidir seguir l\’estel i… es van tornar cristians!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *